Ēdīsim vietējo!

mm

Jeļena Butikova

Fizikas doktore, pieredzējusi cukura diabēta paciente

pavasaris-2017-auksta-zupa

Aukstā zupa

1 porcija (ar 1 kartupeli piedevās) satur 323 kcal, 22,1 g ogļhidrātu, 19,7 g tauku, 12,7 g olbaltumvielu.

Sastāvdaļas

  • Vistu olas – 5 gab.
  • Gurķi – 4 gab.
  • Lociņi – 1 pušķis
  • Svaigas dilles – 1 pušķis
  • Skābais krējums – 350 g
  • Negāzēts minerālūdens – 1 litrs
  • Citrona sula – 2 tējkarotes
  • Maltie melnie pipari – 1 šķipsna
  • Rupjais sāls – 1 tējkarote

Piedeva

  • Jaunie kartupeļi
  • Dilles
  • Sviests
  • Sāls

Pagatavošana

Novārīt jaunas bietes līdz gatavībai. Pilnībā atdzesēt, nomizot. Sarīvēt uz raupjas rīves. Novārīt olas cietas un atdzesēt. Smalki sagriezt. Zaļumus nomazgāt un nosusināt, smalki sagriezt. Gurķi nomizot un smalki sagriezt. Visas sastāvdaļas samaisīt kopā, pievienot sāli, piparus un vēlreiz samaisīt. Samaisīt skābo krējumu ar atdzesētu minerālūdeni un pievienot dārzeņiem. Pievienot bietes un citrona sulu. Pievienot sāli un piparus pēc garšas. Ielikt ledusskapī atdzesēties uz 30 min. Jaunos kartupeļus novārīt līdz gatavībai. Pievienot sviestu un dilles. Servēt atsevišķās bļodās.

Sagatavots pēc interneta portālu materiāliem.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.